Dragan Stojković Bosnac kritikuje pevače

Dragan Stojković Bosanac, muzički producent, kompozitor i instrumentalista na harmonici već godinama je u medijskoj ilegali. Retko daje intervjue, još ređe se pojavljuje na televiziji, iako bi imao što šta da kaže.

Nedavno je kao član žirija na takmičenju za "Zvezde Granda" oštro iskritikovao takmičare, ali i opleo po pevačima i ozbiljno je uznemirio duhove na estradi. Dok publika oduševljeno pozdravlja njegove stručne opaske na račun potencijalnih zvezda, poznati pevači pričaju da mu uopšte nije trebalo da "opliće" pulene Saše Popovića.

- Mene niko nije platio da bilo koga hvalim, niti bi mogao da me plati! Na estradi je muka što se svi plaše da iznesu svoje mišljenja. Svi paze da se nekome ne zamere. Dodvoravaju se svima - publici, novinarima, kolegama, muzičkim kućama, a ponajviše Saši Popoviću. Ja nemam razloga da se bilo kome udvaram i dodvoravam. Sve što sam rekao, rekao sam sa pozicije vrhunskog producenta - kaže Bosanac, koji ne može da se "odbrani" od čestitki koje mu stižu od ljudi koji nisu na estradi.

 

Ne štedi nikoga: Bosanac i Verica u žiriju

 

Poslednjih godina nije se pojavljivao u medijima. Kako priznaje umorio se od svega, sem od muzike. Kao muzičara i producenta, najviše ga boli na šta se svela muzika u Srbiji i što svuda caruje neznanje.

Marija podržava majku

Na novinarsko pitanje ko peva odlično, ako Verica Šerifović peva "samo solidno", Bosanac je odgovorio - Marija Šerifović.
- Mislim da se Bosanac ovim rečima iskusno "oprao". Prirodno je da branim stavove moje majke koja je kao član žirija hvalila kandidatkinje za razliku od Bosanca. Ali, dobro je da postoje različita mišljenja - smatra Marija Šerifović.

- Danas malo ko zna šta je harmonija, šta melodija, šta je abeceda kompozicije. Mnogi muzičari nemaju pojma o elementarnim stvarima i njihovo znanje se svodi na to da znaju čemu služi koje dugme na kompjuteru. Pevači su posebna priča. Većina njih su katastrofa - obične muzičke neznalice. Nedostaje im obrazovanje, kako opšte, tako i muzičko. A, toliko su puni sebe da ne možeš ništa da im kažeš.

Kako kaže Stojković nije očekivao da će njegovi komentari o vokalnom umeću takmičarki u "Zvezdama Granda", kao i njegova konstatacija da Verica Šerifović peva "solidno" toliko uzburkati strasti na estradi.

- Izazvao sam gomilu nezadovoljstva. Do sada, estradom su tekli "med i mleko" a onda sam se pojavio ja, krenuo da govorim istinu i da upozoravam na elementarne greške i to mlade ljude koji bi da postanu deo estradnog raja. Lepo sam im rekao da je skupo ući u "Grand", da na estradi milosti nema. Izgleda da su se mnogi uplašili da i njih ne "opletem". Od pevača mi se javio jedino Šerif Konjević da mi čestita - kaže Stojković, koji je napisao i objavio pesme na preko dve stotine albuma brojnih pevača s kojima je sarađivao tokom višedecenijske karijere.

Lukas hvali Bosanca

Aca Lukas priznaje da je nezahvalno govoriti istinu u lice i kritikovati potencijalne zvezde.
- Bio sam nekoliko puta u žiriju "Zvezda Granda" i svašta sam doživljavao posle toga. Recimo, izađem na ulicu, a neka baba mi priđe i kaže: "Crk'o dabogda!" zato što sam nekoga kritikovao. Uvek ću dobro saslušati šta kaže Bosanac, jer ima sva prava na to. Producenti su ti koji stoje ispred nas u studiju, koji sve najbolje čuju i znaju gde grešimo - kaže Lukas.

Dragan Stojković Bosnac kritikuje pevače
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda