„Grand” produkcija ipak ostaje na TV „Pinku”

Grand ostaje na tv pinkuDirektor „Granda“ Saša Popović i bogati Grk Minos Kirjaku, koji je „Foks“ kupio od Ruperta Mardoka krajem prošle godine, sreli su se pre nekoliko dana na grčkom ostrvu Mikonos kako bi se dogovorili o saradnji i prelasku emisija „Grand produkcije“ na njegovu stanicu. Iako je u utorak izgledalo da je sve dogovoreno, juče su pregovori propali, a nije bilo moguće saznati šta je razlog - velika suma koju su čelnici „Granda“ tražili (ponuđeno im je 15 miliona evra za tri sezone) ili nedovoljan broj ponuđenih termina. Kasno sinoć Željko Mitrović i Popović su se ponovo sreli i dogovorili nastavak saradnje – „Grand“ ostaje na „Pinku“.

 

Kao bomba je pre dva dana odjeknula vest da TV „Pink“ raskida saradnju sa „Grandom“ jer je „Grand“, kako je navedeno u saopštenju koje je potpisao Željko Mitrović, „izašao iz okvira korektnosti poslovanja dugogodišnjih partnera i dotakao politiku ucenjivanja i nerealnih postavki“. U saopštenju je navedeno i da „nijedan format ove produkcije neće naći svoje mesto u programskoj šemi TV ‘Pink’ i da je saradnja prekinuta“. Mitrović je prekid saradnje sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom obrazložio rečima da „ne želi da podlegne pritiscima i da nastavi poslovanje na način koji nije primeren“.


Kako „Blic“ saznaje, raskol na relaciji Mitrović - Popović trajao već nekoliko nedelja, a pre desetak dana izgledalo je da od produžetka saradnje nema ništa. Popović se tada okrenuo alternativi - pregovorima sa bogatim vlasnikom „Foksa“ koji želi da napravi najgledaniju televiziju u Srbiji. Direktor za komunikacije TV „Foks“ Aleksandar Radoš u izjavi za „Blic“ ne želi da govori o našim saznanjima i objašnjava da u jesenjoj šemi „Foksa“ neće biti mesta za emisije „Granda“.
- Programska šema Televizije „Foks“ za narednu sezonu je odavno napravljena i u njoj nije bilo mesta za programe „Grand produkcije“. Televizija „Foks“ nikada zvanično nije dala nikakvu ponudu „Grand produkciji“ - kaže Radoš.

Čelnici „Granda“ Saša Popović i Lepa Brena nisu juče odgovarali na pozive i brojne SMS-ove koje smo im poslali, te nije bilo moguće saznati njihove planove. Kasno sinoć došlo je do velikog obrta. Mitrović i Saša Popović ponovo su sreli i brzo se dogovorili – „Grand produkcija“ je prihvatila prvobitno namenje uslove za novu sezonu, a vlasnik „Pinka“ se ponovo oglasio saopštenjem, ovoga puta u mnogo drugačijem tonu.


„Posle analize posledica odluke TV ’Pink’ da prekine saradnju sa ’Grand’ produkcijom i sagledavanja burne reakcije javnog mnjenja, usledio je novi sastanak na kome je odlučeno da se saradnja ’Pinka’ i ’Granda’ nastavi pod uslovima koje je ’Pink’ nudio na početku pregovora. ’Grand’ ih je prihvatio kao dugoročniju i bolju opciju, a ne kratkoročnu koju je nudio ’Foks’, a uz spremnost da na zahtev ’Pinka’ podigne kvalitet i kulturni nivo svih svojih emisija. ’Grand’ je prepoznao ’Pink’ kao izuzetno stabilnog partnera, koji svoje poslovanje bazira na dugoročnim sagledavanjima i višegodišnjim planovima, kao uporište za visoke rezultate na svim nivoima biznisa u okviru snage sistema, u odnosu na kratkoročnije ponude konkurenata, koje proizilaze iz želje i planova za bržim pozicioniranjem koje svakako nosi rizik, rezultiralo je obnovom saradnje, tačnije pomirenjem i pronalaženjem zajednicčog jezika ’Pinka’ i ’Granda’“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Mitrović.

 

 

Kursadžije ostaju na „Pinku“
Kreator popularne humorističke emisije „Kursadžije“ Saša Pantić nastaviće saradnju sa Televizijom „Pink“. „Kursadžije“ su dugo bile deo „Grand šoua“, ali su od pre par sezona počele samostalno da se emituju na ružičastoj televiziji.

Željko Mitrović se dogovorio sa Sašom Pantićem da „Kursadžije“ sledeće sezone ostanu na „Pinku“, a radiće se i specijalno izdanje na slovenačkom jeziku.
- Mitrović i ja smo se dogovorili da radimo „Kursadžije“ na slovenačkom jeziku i ovih dana putujemo u Ljubljanu da pronađemo slovenačke glumce koji će glumiti uloge Slovenca, Srbina, Bosanca, Hrvata... Razgovarao sam i sa Sašom Popovićem i on mi je rekao da se ne ljuti ako ostanem na „Pinku“. Finansijska ponuda od Mitrovića za nove „Kursadžije“ je bila dovoljno dobra da se odlučim na ovaj korak - rekao nam je Saša Pantić, tvorac serije sa visokim rejtingom.

 

Reklame
- cena reklame po sekundi u emisijama „Grand produkcije“ - 20.000 dinara

- sekund reklamiranja u „Nacionalnom dnevniku“ „Pinka“ - 18.000 dinara

- 12 minuta reklama je dozvoljeno po jednom času emitovanja komercijalnim televizijama

- jedna emisija „Grand produkcije“ je nedeljno od reklama donosila prihod od oko 400.000 evra

 

 

Mitrović pripremio dva nova serijala

Čelnici „Pinka“

Da bi prevazišli problem koji nastaje sa odlaskom visokogledanih „Grand“ emisija, Željko i Milica Mitrović su odlučili da u sopstvenoj produkciji urade dva visokobudžetna šou programa.

 

U pitanju su emisije „Superstar“ i „Pink šou“, koje bi trebalo da budu adekvatna zamena za popularne emisije „Zvezde Granda“ i „Grand šou“. Emisija „Superstar“ će po uzoru na američke „Superstar“ i „X faktor“ pronalaziti mlade zvezde estrade među talentovanim pevačima rok, pop i folk muzike. Emisija „Pink šou“ biće rađena po uzoru na italijanske RAI spektakularne šou programe, sa raskošnom scenografijom i rasvetom, gde će na nekoliko bina nastupati najpopularnije muzičke zvezde iz zemlje i regiona.

„Grand” produkcija ipak ostaje na TV „Pinku”
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda