PRESS na PROBi OPERE EMIRA KUSTURICE „DOM ZA VEŠANJE"

Milica i Stevan: Emir je vrlo rigorozan i sve mora biti perfektno! Imamo veću tremu i odgovornost pred beogradskom publikom nego što smo je imali u Parizu! Nele Karajlić i Gorica Popović su sa velikim strpljenjem izvukli maksimum od nas

Gorica Popović i Nele Karajlić nastupaju sa Milicom i Stevom u operi
Učili od najboljih... Gorica Popović i Nele Karajlić nastupaju sa Milicom i Stevom u operi

Operu Emira Kusturice „Dom za vešanje", koja je premijerno izvedena pre dve godine u Parizu, srpska publika imaće prilike da vidi od 10. do 15. novembra u beogradskom Sava centru. Ekipa Pressa posetila je jednu od proba u Narodnom pozorištu, gde je sa glavnim akterima priče, „zvezdama Granda" Milicom Todorović koja tumači lik Azre, i Stevanom Anđelkovićem (Perhan) pričala o predstojećoj premijeri.

- Neverovatno, ali veću tremu imam pred beogradskom publikom! Dok sam igrao u Parizu sve je teklo glatko, dok ovde imam veću odgovornost. Ne umem ni sebi to da objasnim - kaže na početku priče Stevan koji je posle izvođenja u Parizu dobio pozitivne kritike „Njujork tajmsa" i mnogih drugih stranih medija.

- Nisam mislio da imam dara za glumu, ali se ipostavilo da se odlično snalazim u tim vodama.Pre tri godine dobio sam ponudu da radim jedan francuski film, ali nismo ostvarili saradnju, tako da bih voleo da se oprobam i u kinematografiji - ističe Stevan, dok se njegova koleginica Milica priseća kako je izgledala audicija za ovu pank operu.

Milica naučila romski jezik

- Direktor Saša Popović nas je poslao na audiciju. Bila sam na početku karijere i jako uplašena kako ću to izneti. Kada sam videla da su za istu ulogu došli pokojni Toše Proeski i glumac Nikola Đuričko mislila sam da neću biti deo te ekipe. Stevan i ja smo otpevali pesmu „Đurđevdan" i oduševili Kusturicu - priča Milica koja je ubrzo posle toga savladala romski jezik.

Na pitanje kako je bilo sarađivati sa Kustom, oboje uglas kažu da je jako strog.

- Rigorozan je i sve mora biti perfektno. Jeste prestrog, ali da nije takav, ne bi postigao sve to što danas znači njegovo ime. Mnogo smo naučili od njega - kažu mladi „grandovci".

Milica i Stevan
Poslednje pripreme pred beoGradsku premijeru... Milica i Stevan

Kažu da im je pevanje bil najlakše, dok im je u savlađivanju glume najviše pomogla Gorica Popović, koja takođe učestvuje u operi.

- Nele Karajlić i Gorica su sa velikim strpljenjem i savetima izvukli maksimum od nas. Dva meseca sam išla i na časove glume. Najteže scene su mi kada visim na sajlama, letim i padam, a sve vreme moram da pevam - kaže Milica, a Stevan dodaje:

- Velika je odgovornost jer muzika i pokret moraju biti usklađeni. Ja kao glavni lik nosim tu težinu jer ako pogrešim, vučem greške 50 ljudi koji učestvuju u projektu. Jeste da se oni usklađuju prema meni, ali moram da budem potpuno koncentrisan - priča Stevan.

Na premijeri ceo „Grand"

Iako čelnici „Grand produkcije" nisu pogledali operu u Parizu, mlade zvezde očekuju da će se njihovi nadređeni pojaviti u „Sava centru".

- Žika Jakšić je operu odgledao na DVD-u, a on i Saša će verovatno doći sada na premijeru. I Brena me je pitala kada će moći da dođe, tako da očekujem veliki broj kolega - ističe Milica koja će pored opere ovih dana promovisati i singl koji su napisali njen dečko Rade i njegov brat, pevač Saša Kovačević.

Stevan takođe nije zapostavio pevačku karijeru, pa će pred Novu godinu izbaciti novu pesmu dok dugoočekivani album planira tek za proleće.

- Sale, Žika i ja smo dosta neodlučni. Imam 20 pesama i nikako da odlučimo koje da stavimo na album. Velika je kocka šta će proći - kaže Stevan.

PRESS na PROBi OPERE EMIRA KUSTURICE „DOM ZA VEŠANJE
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda