Saša Popović, direktor „Grand produkcije“

Ovog leta Saša Popović, čelnik „Grand produkcije“, dobio je fantastičnu ponudu da sa Televizije „Pink“ prebaci svoje programe na televiziju „Foks“. U pitanju je bio ugovor vredan 15 miliona evra za tri sezone, ali zbog dugogodišnje dobre saradnje sa „Pinkom“, Saša Popović je odlučio da ipak ostane veran ružičastoj televiziji. U razgovoru za „Blic“ Popović najavljuje novu sezonu „Zvezda Granda“, kaže da Milan Stanković ostaje u „Grandu“, a da će Milena Ćeranić i Nemanja Stevanović preći u „City records“.

Popović kaže da će ostankom na „Pinku“, „Grand“ na duže staze profitirati

- Imali smo napornu sezonu iza sebe i veliki broj audicija po celoj državi za takmičare nove sezone emisije „Zvezde Granda“. U julu mesecu bio sam zadovoljan što sam završio puno stvari i hteo sam da krenem na zasluženi odmor kada mi je stigla zaista neverovatna finansijska ponuda od „Foksa“ da pređem na tu televiziju. Nisam zaista ni slutio da će to biti najburnije leto u istoriji „Grand produkcije“. Sagledali smo sve mogućnosti i pored svega doneli smo odluku da nastavimo saradnju sa Televizijom „Pink“. Par puta je Željko Mitrović dolazio kod mene kući i imali smo maratonske razgovore. Obojici je bilo jasno da možemo da uđemo u ozbiljan rat, ako ne napravimo neke kompromise. Konačno smo uspeli da se dogovorimo oko novih uslova poslovanja, prema kojima ćemo imati skoro sto odsto veći novac od reklama nego do sada. Napravili smo ugovor i aneks ugovora koji će nam obezbediti dugogodišnju saradnju u budućnosti.


Zašto niste prihvatili ponudu „Foksa“?
- Da smo prihvatili ponudu „Foksa“ u prve tri godine zarađivali bi znatno više, ali kasnije bi se profit usporio. Posle potpisivanja novog ugovora sa „Pinkom“ obe strane su zadovoljne, zadovoljan je i Željko, zadovoljan sam i ja. Mi zaista puno radimo i stvaramo veliki broj emisija sa najvišim rejtinzima. „Grand produkcija“ je značajna karika u svetu šou biznisa i zbog svega toga se i podigla tolika medijska prašina oko transfera koji nije ostvaren.

Mnogi su vam zamerali što se mnogo mešate u program „Farme“.
- Što se tiče „Farme“, mi u “Grandu“ smo svesni da je to jedan veoma gledan format koji svakoga može medijski ili da uzdigne u nebesa ili da zakopa. Do sada su od naših ekskluzivaca u „Farmu“ ulazili samo oni koji su za to izrazili veliku želju. Mi nikoga nismo forsirali. Omogućili smo im da odu na „Farmu“ i da pokažu ko su i šta su. Recimo, Topalko je pokazao da je vanserijski pevač i čovek, i pobedio je u prvoj „Farmi“. Mi kao produkcija ni dinara nismo uzeli od novca koji je tamo zaradio. S druge strane, Nemanja Stevanović i Milena Ćeranić su svojim nastupom na „Farmi“ zaista napravili problem ugledu naše produkcije i stoga smo se dogovorili sa „City Recordsom“ da u buduće budu njihovi ekskluzivci, bez ikakvog obeštećenja „Grandu“ koji je mnogo uložio u stvaranje njihovih karijera. Naša balerina Dragana Milošević je opet pokazala da je izuzetna osoba i sada joj tražimo neko novo zaduženje u okviru „Grand šou“ programa.


Nova sezona „Zvezdi Granda“ imaće 44 kandidata koji su izabrani na audicijama širom Srbije.
- Uskoro počinje nova sezona „Zvezdi Granda“ i mislim da imamo zaista neverovatno dobre kandidate. Srbija je zaista rasadnik fantastičnih talenata. Za voditelje programa izabrali smo Ljubinku Dobrosavljev i Vladu Stanojevića. Mislim da su oni izuzetno jak voditeljski tandem i da će voditi ovaj program ne samo ovu sezonu, već i u budućnosti. Što se tiče mladih ekskluzivaca u „Grandu“, i tu ćemo napraviti jedan presek do nove godine. Oni koji dobro rade će ostati, a sa drugima ćemo raskinuti ugovore. Pustićemo svakoga da radi bez obaveze prema nama. Za sada ni sa kim nećemo raskinuti ugovor, ali ćemo u sledećem periodu pažljivo gledati ko i kako radi. Što se tiče Milana Stankovića, on ostaje u „Grand produkciji“, jer je u njegovu karijeru uloženo mnogo više nego u druge. Verujem da će i on sam to razumeti i nastaviti da radi uz obostrani interes.

 

Borba sa internet piraterijom
Diskografska kriza je posledica internet piraterije, kako se borite?
- Velika je kriza u diskografiji poslednjih godina. Sada je CD za producente i pevače postao luksuz. Ne isplati se ulagati u snimanje diskova, kada je internet piraterija toliko uzela maha. Međutim, u saradnji sa organizacijama kao što su OFPS, PI i SOKOJ pokušaćemo da nađemo rešenje i za to. Prvo, zaustavićemo pirateriju na ulicama, pomoću policije i upotrebom novih optičkih diskova. A potom ćemo uz pomoć specijalnog odeljenja u MUP-u koje se bavi internet piraterijom, pokušati da zatvorimo najveći broj sajtova sa kojih je moguće besplatno daunloudovati muziku. Ako to mogu u svetu, zašto ne bismo mogli i mi. Sprema se veoma ozbiljna akcija u celom svetu vezana za to i prekršioci zakona će plaćati ogromne kazne.

Saša Popović, direktor „Grand produkcije“
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda