SAŠA POPOVIĆ PREDSTAVIO NOVE „ZVEZDE GRANDA"

Direktor „Granda" predočio devetogodišnji ugovor, koji su potpisala 44 takmičara nove sezone „Zvezda Granda". Takmičari i „Grand" zaradu dele pola-pola

1

Direktor „Granda" Saša Popović predstavio je 44 takmičara nove sezone „Zvezda Granda" (ZG). Popović, koga su neke javne ličnosti optuživale da se prema mladim pevačima ponaša kao robovlasnik, medijima je u zgradi TV Pinka predočio apsolutno sve stavke ugovora koji „zvezde Granda" potpisuju sa najvećom produkcijom na Balkanu.

- Svima želim da objasnim svaku tačku ugovora, koji su neki predstavili kao robovlasnički. Serijal počinjemo 18. septembra, za kad je zakazan prvi baraž u kome ćemo iz prethodne sezone u takmičenje vratiti dva muška kandidata. Nedelju dana kasnije gledaoci će vratiti i dve žene iz prošlog serijala. Na kraju ćemo imati ukupno 48 kandidata - 44 novih i četvoro iz baraža. Sistemom eliminacije dobićemo top 12 - šest muškaraca i šest žena. Od njih 12 samo šestoro ide u finale 18. juna u „Areni" i samo sa njima potpisaćemo ugovore koji će im obezbediti pesme i angažman - rekao je Popović.

Jedna devojka odustala

Popović je naglasio da su takmičari potpisali devetogodišnji ugovor.

2

U ZG i Gocina ćerka i Indina sestra

Među 44 takmičara nove sezone ZG su i ćerka Goce Božinovske i sestra Indire Aradinović Indi.

- U početku se protivila, ali kada je shvatila da sam uporna i da to želim, podržala me je. Njeno ime može samo da mi pomogne - kaže Gocina ćerka Jelena.

Na istoj sceni rame uz rame naći će se i Indina sestra Edita.

- Indira mi je pružila punu podršku kada sam zakoračila u estradne vode - kaže Edita.

- Danas su svi potpisali ugovor na pet plus četiri godine. Međutim, ugovor onih koji se ne nađu u finalu važiće samo do kraja takmičenja. Oni mogu da idu na nastupe koje su ugovorili pre takmičenja, ali sve nove koncerte moraće da prijave „Grandu" - rekao je Saša, i obratio se takmičarima:

- Vaše je pravo da ne potpišete ugovor. Možete da odbijete i da budete tamo gde ste bili do sada. Postoji 86 kandidata koji se u ovom trenutku tresu i mole da neko odustane. Imamo zamenu za sve vas.

Samo jedna od 44 takmičara, Marija Malić, odlučila je da se ne upusti u grandioznu TV avanturu.

- Devet godina je previše za mene. Ne želim da potpišem takav ugovor - rekla je Marija.

Producent „Granda" Žika Jakšić objasnio je da je ugovor sličan onim iz stranih muzičkih takmičenja.

- Ugovor je 99 odsto sličan onima iz „Američkog idola" i nemačkog „Superstara". Ugovorom se ne preciziraju visina honorara i broj nastupa. Novac delimo kao partneri pola-pola, s tim što se ukupna suma novca umanjuje za troškove smeštaja, putovanja i reklame. Ceo bakšiš uzima interpretator. Na primer, Rada Manojlović je sada u Baru uzela bakšiš 2.000 evra. Novac od prodaje CD-a ide „Grandu" - otkrio je Žika.

3
Najavljuje TV ludnicu... Saša Popović

Ljubinka vodi ZG

On je objasnio da izvođač koji krši ugovor dobija pismenu opomenu, nakon čega može da usledi i raskidanje ugovora.

- Mi nemamo obaveze prema ZG, već oni duguju nama za sve što je uloženo u njihovu karijeru. U slučaju raskida, moraju da vrate ono što je u njih uloženo! Znate, Topalko je nekad zarađivao 30 evra po nastupu, a sada zarađuje 3.000 evra iako ništa bolje ne peva nego pre takmičenja. To je čar šou-biznisa - rekao je Žika, i dodao:

- ZG ne mogu da kažu: „Nas je birao narod". Moraju da shvate da je to privatna zabava, u kojoj smo mi dali mogućnost da ih narod tako bira. Nekada smo im gledali kroz prste, a sada smo pooštrili kriterijume. Na moru sam ovog leta izvođače kažnjavao sa pet evra po minutu kašnjenja na nastup i to im odbijao od honorara!

Nova voditeljka ZG biće Ljubinka Dobrosavljev, koja je radila na Studiju B, a njen partner u svakoj emisiji biće neka „zvezda Granda" - Topalko, Bane Mojićević, Rada Manojlović, Slavica Ćukteraš...

SAŠA POPOVIĆ PREDSTAVIO NOVE „ZVEZDE GRANDA
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda