Ulaz na jubilarnu 50. Guču besplatan

Guca SrbijaJubilarni, 50. dragačevski sabor trubača u Guči održaće se od 13. do 22. avgusta, a pored nadmetanja najboljih majstora trube iz Srbije i inostranstva, publika će moći besplatno da uživa u koncertima Gorana Bregovića, Miroslava Ilića, Bobana i Marka Markovića, "Zvezda Granda", Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i mnogih drugih.

Organizatori ističu da će se naplaćivati jedino parking, sto dinara dnevno.

"Obezbedili smo program i strateške partnere, sve je pripremljeno da Guča može da krene već sutra", najavio je na jučerašnjoj pres konferenciji Adam Tadić, direktor centra za kulturu, sport i turizam opštine Lučani.

On je istakao da će svakog dana biti organizovan celodnevni program ispred Doma kulture, dok će u večernjim časovima koncerti biti na stadionu.

"Napravili smo takav program, da mladi i stari budu zadovoljni sadržajem, a moram da istaknem da postoji veliko interesovanje publike iz celog sveta", rekao je Tadić. Ne čudi veliko interesovanje iz inostranstva s obzirom na to da će ove godine prvi put u istoriji Sabora biti održano takmičenje trubačkih orkestara u kome učestvuje i 13 inostranih orkestara. Ovo takmičenje na programu je u četvrtak, 19. avgusta, na stadionu, a o pobedniku će odlučivati žiri među kojima će biti i univerzitetski profesori iz Beča, Moskve i Makedonije.

Ovogodišnji sabor u Guči sa ukupno 15 sati direktnog programa prenosiće Televizija "Pink", a kada je u pitanju slogan manifestacije, njega nadležni nisu promenili od prošle godine pa će i ovaj put posetioci ići u Guču uz slogan "Jednom se živi".

Ugostitelji će sami formirati cene. "Mi ne možemo po zakonu da pravimo nikakva ograničenja, pa će se verovatno ugostitelji prilagođavati uslovima i tržištu. Iskren da budem, očekujem prošlogodišnje cene kada su svi ugostitelji dobro prošli. Prethodne godine su krenuli sa visokim cenama i nisu dobro prošli, nadam se da će malo da razmisle i oni i da će za obične ljude imati korektne cene", ističe Tadić.

Smeštaj u okolini
"Angažovali smo turističke agencije iz okolnih gradova pa će svi oni imati popunjene smeštajne kapacitete za vreme trajanja Sabora. Agencije iz Beograda dovode goste iz Slovenije u Beograd i posle ih autobusima dovoze u Guču", kaže Adam Tadić

 

Koncerti na stadionu u Guči
16. avgust "Zvezde Granda" i trubački orkestri
17. avgust Boban i Marko Marković i Šantel
18. avgust Goran Bregović
19. avgust "Magnifico"
20. avgust Ponoćni koncert
21. avgust Miroslav Ilić, finalno takmičenje orkestara
22. avgust Koncert pobednika 50. sabora

 

 

Ulaz na jubilarnu 50. Guču besplatan
 
Femina
Objavi na Fejsbuku

Grand Pricaonica - Grand Chat

Prijatelji Zvezde Granda

Reklama 9 - Ad position 9

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 10 - Ad position 10

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING

Reklama 11 - Ad position 11

Vaša reklama OVDE - Your AD here - MARKETING
Zvezde Granda